LowCarb chléb
Budete potřebovat: 250g polotučného tvarohu, 100g smetanového sýra, 150g plnotučného jogurtu, 4 vejce, 2 PL octa, 1 dcl horké vody, 1 ČL soli, 120g bramborové vlákniny, 1 ČL kmínu, 30g psyllia, 1 sáček prášku do pečiva, 1 ČL sušeného droždí (smíchat se 3 PL horké vody) + trochu vlákniny pro obalení.
Postup: Smícháte vejce, mléčné výrobky a promixujete do hladka. Přidáte koření, vlákninu, psyllium a prášek do pečiva (předem je promícháme spolu) a promícháte. Přilijete vodu, ocet, droždí a opět těsto promícháte.
Nyní jej necháte chvilku 5-10 minut odpočinout a pak pořádně propracujete rukama a vytvoříte bochník, obalíte jej ve vláknině (pro rustikální vzhled a pěknou kůrku). Vršek chleba můžete zlehka naříznout.
Takto hotový bochník necháte 60 minut v klidu odpočívat překrytý utěrkou.
Poté jej dáte péct do předem předehřáté trouby na 180 °C na 70-80 minut. Po vytažení z trouby chleba přendáte na mřížku ( ať není vlhký) a necháte vychladnout.
Sdílet s přáteli Připnout Poslat e-mailem Vytisknout
Příspěvky ke článku LowCarb chléb (0)
Zatím žádné názory