Bezlepková směs na pirohy – dokonalé těsto bez kompromisů!
Toužíte po nadýchaných a vláčných pirozích, ale musíte se vyhýbat lepku? Naše bezlepková směs je přesně to, co hledáte! Pečlivě namíchaná kombinace přirozeně bezlepkových mouk zajistí těsto, které se dobře zpracovává, nelepí a drží tvar při vaření i pečení.
Stačí přidat pár základních surovin a můžete se pustit do tvoření tradičních dobrot ve zdravější, lehčí a bezlepkové verzi. Dopřejte si chuť domova bez zbytečných přísad!

Způsob přípravy:
1. Nalijte směs do mísy. Přidejte 30 ml (3 polévkové lžíce) oleje . Postupně přidáme 400 ml horké vody (cca 80°C), těsto hněteme cca. 5-7 minut, dokud nebude kompaktní a elastický (pozor, abyste se nespálili!). Čím déle těsto hnětete, tím je pružnější.
2. Po uhnětení těsto přikryjeme mísou . 1/4 těsta odlomte a vyválejte na tenko. V případě potřeby lehce podsypte bezlepkovou moukou (lze použít rýžovou). Z těsta vykrajujte kolečka. Na každý položte svou oblíbenou náplň a okraje pečlivě zalepte. Hotové knedlíky přikryjeme utěrkou.
3. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
4. Pierogi vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut.
5. Podávejte s oblíbenými zálivkami. Dobrou chuť!
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečními paprsky.
Informace o alergenech:
ořechy
Balení: 550 g
| Nutriční hodnoty na 100 g | ||
| Energetická hodnota | 814 kJ / 220 kcal | |
| Tuky | 3,7 g | |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g | |
| Sacharidy | 44 g | |
| z toho cukry | 1,1 g | |
| Vláknina | 1,7 g | |
| Bílkoviny | 2,4 g | |
| Sůl | 0,5 g |
Složení:
bílá rýžová mouka, tapioka, bezlepková ovesná mouka , guarová guma (zahušťovadlo), mořská sůl.
| Hmotnost: | 500 g |
| Počet v kartonu: | 6 Ks |

