Kdo má chuť na pořádný burger? ?


Farmářský burger

Ingredience na 2 burgery: 4 portobello houby, 300g mletého hovězího masa, 2ks česnek, sůl, pepř, 4 plátky sýra, 1 hermelín, cca 4 listy hlávkového salátu, omáčka na burgery nebo steaky bez cukru, dvě špejle, 1 červená cibule

Prvně si vše připravíme. Portobello: oddělíme nožičku od klobouku, poté klobouček oloupeme. Červenou cibulí nakrájíme na kolečka. Hermelín rozkrojíme na půl podélně. Salát omyjeme. Nyní si připravíme mleté maso, které ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vytvarujeme dva burgery.

Na středním plameni rozehřejeme olej, na pánev vložíme portobello spodní stranou a pozvolna restujeme. Po cca 3-5 minutách otočíme a restujeme dalších 3-5 min. (Pokud máte velkou pánvičku rovnou spolu s houbami dělejte i burgery a cibuli). Burgery vložíme také na pánev a osmahneme z obou stran cca 5-10 min na každou stranu, ke konci na každý burger dáme nahoru 2 plátky sýra a počkáme než se roztopí. Cibuli orestujeme do zlatava během opékání burgerů poté jí vytáhneme a místo ní vložíme do pánve hermelín tak ať je rozkrojená strana nahoře, restujeme než uvidíme, že hermelín je už nahoře roztopený.
Hurá vše hotovo a můžeme sestavit pořádný burger v pořadí: portobello, salát, omáčka, maso, červená cibule, hermelín (roztopenou stranou nahoru) a znovu portobello, upevníme špejlí.

Dobrou chuť ?

Kdo má chuť na pořádný burger? ?



Příspěvky ke článku Kdo má chuť na pořádný burger? ? (0)

Zatím žádné názory