Pečené vepřové koleno v pivu


Něco pořádného ne jen pro chlapy! Taky miluju koleno. Nemusíme jíst přece pořád jako slečinky ?

 

Pečené vepřové koleno v pivu

 

Ingredience: 2 středně velká vepřová kolena nebo jedno veliké jako já, sůl , čerstvě mletý pepř, 6 stroužků neoloupaných česneku, 3 vylisované česneky, 3 cibule nakrájené nahrubo, 500 ml světlého piva nebo vody.

 

Kolena ostrým nožem nařízneme trošku až ke kosti. Maso pak prstem trochu uvolníme, ale kost necháme, osolíme zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete lisovaným česnekem.

Do pekáčku naskládáme cibuli a 6 neoloupaných stroužků česneku a na to položíme kolena. Podlijeme pivem či vodou, zakryjeme a ideálně nechte přes noc marinovat ve spíži.

Troubu předehřejte na 170 °C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou.

Dobrou chuť

Pečené vepřové koleno v pivu



Příspěvky ke článku Pečené vepřové koleno v pivu (0)

Zatím žádné názory