Hovězí líčka na červeném víně s kedlubnovým pyré


Budeme potřebovat: 1,5 kg hovězích líček, 500 g kořenové zeleniny ( cca 70 g celeru, 300 g mrkve,130 g petržele, 1 větší cibuli, 400 ml suchého červeného vína, 1 litr vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, sůl a pepř.

Na pyré: 4 kedlubny, 20g másla a sůl.

 

V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená, opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme rajský protlak, koření, bobkový list, opět restujeme a zalijeme vínem.

 

Necháme víno vyvařit, přidáme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do pomalého hrnce přendáme líčka a přelijeme je připravenou omáčkou.

 

Na vyšší stupeň 2 jsem vařila líčka 8 hodin. Za tuto dobu jsem dvakrát líčka převrátila a promíchala.

 

Po uvaření líčka vyndáme, do omáčky přidáme máslo a omáčku buď propasírujeme přes sítko nebo mixerem rozmixujeme. Tím vznikne hustá boží omáčka.

 

Kdo by chtěl řidší omáčku, přidá trochu vývaru a nepřidává máslo.

 

Kedlubnové pyré připravíme jednoduše. Očistíme a nakrájíme kedlubny, dáme je vařit do měkka. Poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a rozmixujeme.

Hovězí líčka na červeném víně s kedlubnovým pyré



Příspěvky ke článku Hovězí líčka na červeném víně s kedlubnovým pyré (0)

Zatím žádné názory