Pečená krůtí roláda s vařenými kedlubnami a sýrovou omáčkou


Budeme potřebovat: krůtí prso, máslo, koření dle chuti, niť na stáhnutí rolády, kedlubny a na sýrovou omáčku: 400ml smetany sladké nebo plnotučného mléka, 150g strouhaneho sýra, 50-100g nivy nebo jiného sýra a asi 15g másla.

 

Krůtí prso prokrájíme a naklepeme ať nám vznikne jeden velký plát masa, ten pomažeme z obou stran máslem smíchaným s našim oblíbeným kořením.

 

Poté například pomocí folie maso pevně svineme do rolády a důkladně stáhneme nití. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 60minut.

 

Mezitím si očistíme, nakrájíme kedlubny a dáme je vařit do předem osolené vody do měkka. Po uvaření je scedíme.

 

Pustíme se zároveň do sýrové omáčky. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhané sýry podle chuti (eidam, niva, parmazán). Sýrovou omáčku vaříme dokud se sýry neroztopí poté přidáme máslo a pokud je třeba tyčovým mixérem rozmixujeme. Omáčku nechte lehce vychladnout, krásně zhoustne.

Pečená krůtí roláda s vařenými kedlubnami a sýrovou omáčkou



Příspěvky ke článku Pečená krůtí roláda s vařenými kedlubnami a sýrovou omáčkou (0)

Zatím žádné názory