Polský žurek
Budeme potřebovat: 2 hrnky vývaru (500 ml), 2 šunkové klobásy, 100 g uzené slaniny, hrst žampionů, 3 vejce, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1½ lžíce majoránky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř, cca 50ml zakysané smetany a 1 a půl lžíce sádla.
Klobásky dáme na cca 15 minut vařit. Vodu z vaření klobás si necháme. Oloupeme cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Do většího hrnce dáme sádlo, slaninu, cibuli, žampiony, na kolečka nakrájené klobásy, česnek a za občasného míchání smažíme do zlata.
Poté do směsi přidáme vodu z uvařených klobás, vývar, všechno koření a vaříme cca 45 minut. Na závěr dochutíme pepřem a solí, můžeme přidat také trošku sladké smetany a zahustit lněnou moukou – vše podle chuti.
Sdílet s přáteli Připnout Poslat e-mailem Vytisknout
Příspěvky ke článku Polský žurek (3)
Polivka jednoznačně jednička super mňam, na poprvé co jsem vařil dokonalá dík za recept... Je úžasný 🍴🍲🍳🍜
Už poněkolikáté jsem vážila Žůrek
Moc jím hutnal.Dekuji.🌞
V receptu mi chybí kdy přidat tu zakysanou smetanu. Chci to zkusit a nepokazit. V Polsku si to vždy dám, je to dobrota, ale tam to dělají ze zkvašeného starého chleba.